Licht op je leven

Ik nodig mensen uit om het verhaal van hun leven te vertellen, in alle openhartigheid.

Een vriendin met wie ik dit traject ben gestart, schreef me het volgende:
“Ik ben er zeker van dat geen enkele psychotherapie zo helend voor mij is geweest als ‘het maken van mijn levensloop’ samen met jou. Ik gun het iedereen die innerlijk wil opruimen en de vele indrukken en belevenissen uit z’n leven wil ordenen. Onverwerkte ervaringen had ik diep weggestopt, maar bleven een ballast die ik met me meesleepte. Die ballast werd tijdens het maken van mijn levensloop alsmaar lichter en lichter. Je was een meester in het stellen van de juiste vragen. Voor mijn herbeleving was jouw nabijheid onmisbaar ook al was je sturing minimaal. Eindelijk kon ik spreken van verwerking van mijn verleden. Ik voelde me bevrijd, ik werd lichter van binnen, er kwam ruimte om in het NU te leven. Ik hoefde geen energie meer te verbruiken om de pijn van binnen te verbloemen. Het verhaal van mijn leven kreeg als een geordend geheel een plaats in mijn eigen boekenkast.”

We laten het licht schijnen op
familie, relaties, werk, dromen, geluk, avonturen,tegenslagen, drijfveren…
spijt, schaamte, vreugde, pijn, verdriet, succes, angst en wat al niet meer…

Gaandeweg kun je gaan zien dat niets voor niets is geweest, dat er rode draden zijn en dat er een grotere samenhang is tussen alle ervaringen, donker en licht; een samenhang die jij mogelijk vanuit jouw subjectieve kijk op jezelf niet eerder gezien had, maar door je verhaal te vertellen aan een ander helder zichtbaar wordt.
Mijn heilige overtuiging en ervaring is dat alles wat in ons leven gebeurt van betekenis is en in dienst staat van de liefde, ook al is dat in tijden van (grote) tegenspoed niet eenvoudig te geloven.
Jouw intentie om ook met die ogen te kijken en met die oren te horen is van cruciaal belang om het verhaal van je leven te kunnen zien als een hoogstpersoonlijke creatie.

foto kerk

Mijn werkwijze:
Ik interview je, jij vertelt over jouw leven met alle ups en downs. Ik stel vragen, maak onderscheid en leg verbanden. Soms ontvouwt zich een gesprek, heel spontaan.
Niets is mij vreemd, waardoor ik zonder moraal kan luisteren en ook het verhaal achter de woorden kan verstaan.
Ik neem alles op en werk het thuis uit. In eenvoudige boekvorm wordt het geheel gebundeld, als tastbaar bewijs van en herinnering aan jouw unieke verhaal.

Wat blijkt:
Je levensverhaal vertellen is een louterende, helende ervaring;
het is als vrede sluiten met jezelf.

Prijs in overleg, afhankelijk van de hoeveelheid interviews en de uitwerking ervan.
Mocht je niet in staat zijn te reizen, dan kan ik naar jou toekomen.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met mij op.
Mariëtte van Olffen
m.vanolffen@kpnmail.nl
contact@devrijplaats.com

 

 

Comments are closed.